Nieuws

Zonnig nieuws over de zonneakker

De kans dat we in april 2018 achter de hekken van het defensieterrein de Vliehors ruim 4000 panelen hebben liggen, die 250 á 300 Vlielander huishoudens van groene Vlielandse stroom gaan voorzien, is enorm groot.

Sinds begin juli is de ECV | om bezig investeerders te werven onder de leden en dat loopt boven verwachting goed. Velen zijn gelukkig geïnteresseerd in deelname aan deze lening. Op maandag 18 september heef de Gemeenteraad van Vlieland ook unaniem ingestemd met deelname en ondersteunt daarmee het project zonneakker volmondig. We gaan het dus rondkrijgen en de ECV | om ambite, om zoveel mogelijk energie ook daadwerkelijk op Vlieland op te wekken, krijgt daarmee zijn eerste concrete vorm.

Doe mee en laat 2 of meer van die zonnepanelen door jouw investering tot stand komen. Ook jij kunt namelijk het verschil maken door voor € 500,- of een veelvoud daarvan, een lening te geven aan je eigen ECV | om. Om mee te investeren moet je namelijk wel eerst lid worden van de Energie Coöperate (dit kost eenmalig € 50,-- voor een levenslang lidmaatschap). De lening die je geef wordt in 15 jaar aan je terugbetaald en daarnaast krijg je jaarlijks 2,5% rente op het nog uitstaande bedrag, veel meer dan je bij welke bank ook krijgt op dit moment.

Op de website van de ECV | om: www.ecvlieland.nl vindt je alle informate en kun je de prospectus zonneakker downloaden.