Veelgestelde vragen

Ik heb een lening in de zonneakker, maar ik wil er vanaf. Kan dat?
Je kunt een verzoek bij de ECV | om indienen om de lening versneld af te lossen. De ECV | om onderzoekt verschillende mogelijkheden, zoals een vertraagde aflossing bij andere geldgevers. De ECV | om is niet verplicht dit verzoek te honoreren.

Hoeveel tijd van te voren moet ik mij als klant aanmelden bij de
 ECV | om?
Het is belangrijk dat je je op tijd aanmeldt bij de ECV | om. Veel energieleveranciers hanteren een maand opzegtermijn. Daarnaast heb je als consument nog recht op een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, waarin je je kan bedenken en afzien van een eventuele overstap. 

Wat heb ik nodig om mij als klant aan te melden?
Om de overstap naar de ECV | om soepel te laten verlopen, hebben wij de einddatum van je lopende contract nodig en de meterstanden. De doorgegeven einddatum is de ingangsdatum van uw contract bij om | nieuwe energie.

Zegt ECV | om mijn huidige contract op bij een overstap?
Ja, wij regelen de gehele overstap. Wanneer je je bij ons hebt aangemeld, heb je altijd twee weken bedenktijd. Daarna brengen wij je huidige maatschappij op de hoogte dat je naar ons gaat overstappen. Op de ingangsdatum lezen we je slimme meter uit. Wanneer je geen slimme meter hebt vragen we je de standen door te geven. Wanneer we de standen binnen hebben geven wij de standen door aan je oude energieleverancier. Zij zullen binnen 6 weken nadat je bij ons bent gestart een eindafrekening voor je opmaken.

Tot wanneer kan ik mijn contract kosteloos annuleren?
Je hebt na aanmelding een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. In die periode kun je het nieuwe contract kosteloos annuleren. Daarna is het rechtsgeldig en gaan wij aan de slag om de levering op je adres in orde te maken. Indien je een zakelijk contract voor bepaalde tijd voortijdig opzegt, dan betaal je 15 procent van het verbruik in de resterende contractperiode. Bij opzegging van een variabel contract, betaal je geen extra kosten.

Hanteert ECV | om opzegboetes wegens contractbreuk?
Wettelijk is het leveranciers toegestaan om een opzegvergoeding in rekening te brengen als je voortijdig een contract verbreekt. Dan pleeg je immers contractbreuk en kan dat financiële schade berokkenen aan de leverancier. De bedragen die hiervoor gerekend mogen worden, zijn wettelijk vastgesteld.
 
Resterende looptijd van het contract     Maximaal boetebedrag per product
< 1,5 jaar                                          €50
1,5 – 2 jaar                                        €75
2 – 2,5 jaar                                        €100
> 2,5 jaar                                           €125

Kunnen er twee leveranciers tegelijk leveren?
Nee. Netbeheerder Liander accepteert slechts één leverancier tegelijk. Wel kan het zo zijn dat de gasleverancier een andere is dan de elektriciteitsleverancier.

Betaal ik dubbel bij een overstap?
Nee. De begindatum van je contract bij ECV | om is gelijk aan de einddatum van levering door uw oude leverancier. Ook de meterstanden zijn gelijk: de beginstand bij ECV | om is gelijk aan de meterstand waarop je vorige leverancier de leveranties heeft beëindigd.